Bedankt voor de steun

Langs deze weg willen wij een ieder bedanken die ons gesteund hebben, via mail en per telefoon, in de moeilijke tijd die we de eerste dagen gehad hebben hier. Het was zeker niet makkelijk. Veel emoties en spanningen. Dan is het heel fijn dat er bemoedigende woorden vanuit Nederland komen. Deze steun hadden we echt hard nodig. We hadden echt besloten te stoppen en terug te reizen naar Nederland. Maar gelukkkig lijkt alles nu beter te gaan.

Groeten vanuit Krakow
Ben, Anita, Pawel en Patryk

Reis 2 Dag 34 en 35

Dag 34 en 35 Maandag en Dinsdag 15 en 16 Oktober 2007

Vanmorgen was het vroeg op. Patryk moesten we wakker maken voor de eerste keer maar dat was geen probleem. Hij is gelijk vrolijk. Na het ontbijt richting het kindertehuis Pappa in het pak (hier moest Patryk smakelijk om lachen) en Mamma in de rok. Pawel en Patryk naar het kindertehuis gebracht. Daarna op naar de rechtbank. Het verkeer viel voor ons reuze mee we stonden om 7:45 uur al bij de rechtbank. Om 8:30 uur zou de rechtszaak beginnen. We werden al geroepen maar de tolk was er nog niet. Nou dit was schrikken. Na een half uur was hij er nog steeds niet. Toen is pappa aan het bellen gegaan om te kijken of er een andere tolk geregeld kon worden. Er was 2 uur uitgetrokken in tijd voor de rechtszaak. We waren bang dat de zaak anders uitgesteld moest worden. Gelukkig om 10:35 uur kwam de tolk er eindelijk aan. Had volgens hem 2 uur in de file gestaan. Gelukkig konden we nu de rechtszaal binnen. We werden onder eed ondervraagd en nadat de voogd van Patryk had gesproken moesten we even buiten wachten. Na ongeveer 10 minuten mochten we weer naar binnen en werd de adoptie officieel bekrachtigd. Toen zijn we naar de notaris gelopen. Daar moesten we een akte opstellen zodat onze begeleidster het laatste regelwerk voor ons kon overnemen zodat wij naar huis kunnen. De uitspraak kan pas over 3 weken opgehaald worden. Na dit geregeld te hebben zijn we weer terug naar het kindertehuis gereden. Hier afscheid genomen. De kinderen kregen 2 hele grote tassen mee met speelgoed (oei oei en we hebben de auto al zo vol). Nog een toespraak van de directrice van het kindertehuis. Toen de auto in terug naar het appartement. Ondertussen hadden we besloten om alsnog vandaag te vertrekken. Het was even haasten maar we reden uiteindelijk om 15:45 uur weg. We hadden alles mee onderweg. Normaal deden we ruim een uur over voor we de stad uit waren. Nu reden we met 20 minuten al de stad uit. Patryk vond alles wel leuk. Onderweg een keer gestopt om een broodje te eten. Om 20:30 uur reden we de Pools-Duitse grens over. Toch een heel speciaal moment.

Patryk sliep even in de auto was wel veel wakker maar zat rustig te kijken, hij genoot van de reis. Pawel heeft wel veel geslapen. Om 2:30 uur passeerde we de Duits-Nederlandse grens. We kwamen thuis om 3:15 uur. Pawel heeft Patryk het huis rond geleid. Patryk vond het wel leuk. Toen was het tijd om naar bed te gaan. Patryk heeft gelijk in zijn eigen bed geslapen. Dit ging zeer goed. We waren om 8:30 uur alweer wakker. Vermoeiende dag zal het worden. In de middag zijn opa en oma op bezoek geweest. Nou dit vond Pawel prachtig eindelijk opa en oma terug te zien. In de avond ging Patryk weer makkelijk slapen. Best knap vonden wij. Hij lijkt het echt heerlijk te vinden. Pawel heeft nog wat op zijn slaapkamer gespeeld. Hij kon niet zo snel slapen. Er gaat veel in hem om. We merken dat de afgelopen weken grote impact op hem heeft gehad. Dus maar even lekker rustig aan. In ieder geval zijn we weer lekker thuis. Je eigen bed en spullen en een wasmachine. Mamma hoeft nu niet meer de was in de badkuip te doen en we hoeven niet meer af te wassen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

welkom thuis allemaal!!

Wateen heerlijk gevoel zal dat zijn. Ik hoop dat Patryk zich snel thuis voelt. Nu eerst even een beetje tot rust komen en genieten van jullie gezin.

groetjes juf Mariel

Anoniem zei

Fijn dat de terugreis zo goed is verlopen! Welkom thuis en geniet maar lekker van elkaar in jullie eigen omgeving!

Groetje, Noortje