Bedankt voor de steun

Langs deze weg willen wij een ieder bedanken die ons gesteund hebben, via mail en per telefoon, in de moeilijke tijd die we de eerste dagen gehad hebben hier. Het was zeker niet makkelijk. Veel emoties en spanningen. Dan is het heel fijn dat er bemoedigende woorden vanuit Nederland komen. Deze steun hadden we echt hard nodig. We hadden echt besloten te stoppen en terug te reizen naar Nederland. Maar gelukkkig lijkt alles nu beter te gaan.

Groeten vanuit Krakow
Ben, Anita, Pawel en Patryk

Dag 3

Dag 3 Donderdag 2 augustus 2007

Vannacht weinig geslapen. We hadden de wekker op 7:00 uur gezet maar dat was niet echt nodig. Pawel moesten we wel wakker maken die werd niet eens wakker van de wekker. Onze nette kleren aan en toen Pawel aangekleed en naar beneden gebracht. Vrienden van ons kwamen hem ophalen. Pawel ging gewillig mee met in het vooruitzicht dat die heerlijk kon gaan zwemmen.

Om 8:30 uur kwam de taxi met Grazyna. Onderweg bloemen gehaald voor het kindertehuis en de adoptiecommissie. Om 8:50 uur arriveerde we bij het kindertehuis. We werden hartelijk ontvangen door de directrice van het kindertehuis en de directrice van de adoptiecommissie. De arts die ook bij het gesprek zou zitten was er niet. Zij was verlaat. Er heerste een heel ontspannen sfeer. Toen opperde de directrice van het kindertehuis dat we eerst Patryk gingen zien en daarna het gesprek. Nou dat vonden wij niet erg. Voor we het wisten stond de directrice met Patryk in de kamer. Hij een beetje verlegen maar het ijs was al snel gebroken. We gingen naar boven naar een speelkamer. Patryk maakte al snel contact met ons. Samen lekker gespeeld. Patryk wilde uit het raam kijken want hij hoorde de andere kinderen op de speelplaats. Pappa wilde hem wel opbeuren en dat wilde Patryk wel. Zelfs even op de nek van pappa gezeten dat was wel erg interessant. Helaas moesten we na een half uur toch even afscheid nemen omdat de arts gearriveerd was en het gesprek kon beginnen. We kregen veel informatie over Patryk en konden volop vragen stellen. De sfeer was heel gemoedelijk en we voelden ons echt op ons gemak. We kregen te horen dat de eerste kennismaking zo goed verlopen was en men was toch wel verbaasd dat Patryk al kontakt met ons maakte. Om 11:00 uur werd het gesprek beƫindigd. Vanmiddag om 15:00 uur is de tweede ontmoeting. Met de taxi terug naar het centrum. Hier hebben we samen met Grazyna wat gegeten en op een terrasje koffie gedronken.

Grazyna zou rond kwart voor 3 met de taxi bij ons zijn. Om 13:15 uur gingen we even naar ons appartement. Om 14:30 uur belde Grazyna ze was heftig ziek geworden. We konden op eigen gelegenheid naar het kindertehuis toe. Wij snel naar onze eigen auto. TOM TOM mee en op weg naar het kindertehuis. Precies om 15:00 uur kwamen we daar aan. We mochten met Patryk in de speeltuin die bij het huis hoort. Er ging 1 begeleidster mee die wat Engels sprak. Nou we hebben heerlijk gespeeld. Patryk bij pappa op de nek gezeten. Nou die weegt wel een paar kilo hoor. Maar wat een lol had hij. Nog met mamma buiten het hek hard gelopen op de stoep. Hij genoot volop. Helaas moesten we om 16:00 uur afscheid nemen voor deze dag. Hij vroeg gelijk al wanneer we weer kwamen. Toen de meegenomen kleding voor het kindertehuis afgegeven. Zat allemaal in grote tassen en plastic tassen. Morgen nemen we de tassen wel weer mee terug. Op de terugweg naar appartement onze vrienden gebeld. Met Pawel ging alles goed. Afgesproken dat we daar heen zouden komen om gezamenlijk wat te gaan eten. Toen Grazyna gebeld. Ging gelukkig al wat beter met haar. Morgen kon ze wel weer mee met ons. Die avond heerlijk gegeten in een leuk restaurant vlakbij het hotel waar onze vrienden verblijven. Daarna moe maar met een super voldaan gevoel naar ons appartement.

Geen opmerkingen: