Bedankt voor de steun

Langs deze weg willen wij een ieder bedanken die ons gesteund hebben, via mail en per telefoon, in de moeilijke tijd die we de eerste dagen gehad hebben hier. Het was zeker niet makkelijk. Veel emoties en spanningen. Dan is het heel fijn dat er bemoedigende woorden vanuit Nederland komen. Deze steun hadden we echt hard nodig. We hadden echt besloten te stoppen en terug te reizen naar Nederland. Maar gelukkkig lijkt alles nu beter te gaan.

Groeten vanuit Krakow
Ben, Anita, Pawel en Patryk

Reis 2 Dag 12

Dag 12 Zondag 23 September 2007

Patryk heeft goed doorgeslapen vannacht. Hij slaapt wel erg onrustig. Gebeurt natuurlijk ook veel voor hem. Na het ontbijt lekker rustig aan gedaan het is tenslotte zondag. We zijn naar de Carrefour geweest om nog wat boodschappen te halen. Vanmiddag hebben we soep gegeten met stokbrood. Nou dit smaakte de boys wel. Patryk eet bijna alles. Vandaag voor het eerst dat Patryk spontaan kwam voor een knuffel. Vanmiddag hebben de jongens DVD gekeken. Daarna flink gestoeid met elkaar. Leek erop dat ze elkaars grenzen aan het uitproberen waren. We hebben ze lekker laten gaan uiteraard met een schuin oog de boel in de gaten gehouden. We zijn toch begonnen om Patryk proberen zindelijk te maken en zie daar tot 2 keer toe netjes op de w.c. geplast. Goed zo zegt hij dan al zelf. Vanavond een heerlijke croissant gegeten. Pawel vond hem wat minder lekker maar Patryk liet zich het goed smaken. Na het eten was Patryk doodop. Samen in bad geweest wat wederom leidde tot dikke pret. Pawel lijkt het toch wel moeilijker te hebben hier dan we denken. Hij was vanmiddag niet te corrigeren en tegendraads. Toen we hierover rustig met hem praatte werd hij verdrietig en gaf aan het hier niet leuk te vinden. Hij wil zo graag naar zijn eigen huis. Hem verteld dat wij dit ook graag willen alleen dat het nu niet kan. Later ging het wat beter maar we moeten hier zeker alert op zijn. Het valt ook niet mee voor hem en we vinden ook dat hij zich heel goed houd in deze situatie. In ieder geval blij dat hij aangeeft wat hij voelt. Nadat Patryk in bed lag hebben we even tijd samen met Pawel gehad. Hier genoot hij wel van. Patryk sliep in zonder te huilen vandaag.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

hallo allemaal,
leuk om af en toe een foto te zien, war zijn ze lekker verschillend. mogen op school zal ik de laatste nieuwtjes weer vertellen.
groetjes juf Mariel

Anoniem zei

Jemig jullie hebben in een zeer emotionele trein gezeten. Wat een verdriet emoties moeilijke beslissingen etc. We begrijpen jullie reactie wel. We hebben precies hetzelfe gehad oen in onze procedure en met behulp van een poolse vriendin haar alsnog bij ons gekregen i.p.v. heen en weer gereis en tijdklok. Bij ons heeft het toen 4 of 5 dagen ofzo geduurd.
Gelukkig vergeet je dit soort dingen weer. Maar pfff. moeilijk hoor.Fijn dat hij nu bij jullie is. Sterkte ermee. Alida

Anoniem zei

Hoi,
Ook ik heb jullie emotionele verhaal gelezen. Wat zullen jullie het de eerste dagen zwaar hebben gehad zeg! Gelukkig gaat alles nu beter en schijnt (letterlijk) het zonnetje weer een beetje. Ik hoop voor jullie dat de rest van de tijd voorbij vliegt!
Groetjes,
Kees, Shirley en Kuba