Bedankt voor de steun

Langs deze weg willen wij een ieder bedanken die ons gesteund hebben, via mail en per telefoon, in de moeilijke tijd die we de eerste dagen gehad hebben hier. Het was zeker niet makkelijk. Veel emoties en spanningen. Dan is het heel fijn dat er bemoedigende woorden vanuit Nederland komen. Deze steun hadden we echt hard nodig. We hadden echt besloten te stoppen en terug te reizen naar Nederland. Maar gelukkkig lijkt alles nu beter te gaan.

Groeten vanuit Krakow
Ben, Anita, Pawel en Patryk

Reis 2 Dag 6

Dag 6 Maandag 17 September 2007

We waren zo uitgeput van alles dat we gelukkig vannacht wel wat hebben geslapen. Dit in tegenstelling van enkele mensen in Nederland die ons gisteren enorme steun hebben gegeven. Nou het eerste wat we deden na het ontbijt was de koffers inpakken. Daarna Helena in Rybnik gebeld of we eventueel weer een paar nachten in het huis in Rybnik konden verblijven. We zagen het niet zitten na zoveel emoties gelijk zo'n stuk naar Nederland te reizen. Uiteindelijk de stichting in Nederland kunnen bereiken. Men was erg geschrokken van ons verhaal. Ze waren al op de hoogte omdat wij ze snachts nog gemaild hadden. Over hoe en wat wijden we niet verder uit. Maar heftig is het. Nou toen kwam de molen op gang. Heel veel telefoontjes over en weer. Wachten en wachten. Gesprekken gevoerd. Uiteindelijk werd ons toegezegd dat we toch elders kunnen verblijven en dat we Patryk mee mochten nemen en dat er dan geen bemoeienis meer is van het kindertehuis. Patryk is dan 24 uur per dag bij ons. Of we dit nog wilde werd ons gevraagd. Hier hebben we wel over na moeten denken. We waren leeg, uitgeput, verdrietig en teleurgesteld. Maar we hebben besloten om het toch een kans te geven. Dus konden we wat gaan regelen. Vrienden van ons hebben in Nederland via internet mee helpen zoeken met als uiteindelijk resultaat dat we een appartement hebben gevonden in Krakow. Hier kunnen wij morgen al terecht. Patryk halen we dan woensdag op zodat we eerst alles op orde kunnen brengen. Nou om half 4 waren we zover en hebben we Patryk opgehaald om even te wandelen. Hij wilde graag mee. We hebben even gewandeld. Patryk heeft zelfs bij ons gegeten (we werden wel 2 keer gestoord omdat Patryk volgens hen boven moest eten maar daar zeiden we NEE tegen). Hij eet goed en een Nederlands woord geleerd: lekker. Na het eten terug gebracht. Samen hebben we hem in bad gedaan en pyama aangedaan. Tijd om te slapen. Pawel heeft nog even samen met pappa gecomputerd. Pawel was erg moe en ging daarna snel slapen. PPPFFFFF wat een dag zeg maar gelukkig was het vandaag een stralende warme zonnige dag. Een nieuwe start zullen we maar zeggen.

1 opmerking:

Anoniem zei

hallo allemaal

we volgen de berichten en dan bedenk ik me hoe kwetsbaar kinderen toch zijn, en wat afhankelijk van hun omgeving. Fijn voor Patryck dat hij een vader en moeder treft die voor hem vechten.
en natuurlijk een broer die hem over de ergste emotie's heen helpt door lekker te spelen en af en toe een beetje ruzie te maken.
veel sterkte en ook nog veel plezier samen.

groetjes juf Mariel